5 Voedingsmiddelen die de eetlust onderdrukken

0

De echte uitdaging om een ​​gezond gewicht te behouden en een schoon voedingspatroon te behouden, is geen honger hebben, vooral tussen maaltijden door. U wilt dat een bepaald voedingsmiddel uw maag vult tot uw volgende maaltijd, maar u wilt niet dat uw maaltijden en snacks zo veel calorieën bevatten dat het uw optimale voedingsplan dreigt te verstoren. Dus wat kan u helpen om de juiste balans te behouden? Hier zijn 5 voedingsmiddelen die je kunnen helpen honger te bestrijden, eetlust te onderdrukken en vooral slank en geweldig te blijven:

1. Eiwitten

Eiwitten hebben meer tijd nodig om te verteren en helpen je langer een vol gevoel te krijgen. Voeg eiwitten toe aan uw hoofdmaaltijden of neem kleine porties als tussendoortje om de honger onder controle te houden. Een grote salade met eiwitten kan je maag helpen vullen en de onbedwingbare trek verminderen. Noten zijn een andere goede bron van eiwitten, maar eet niet groter dan een handvol als tussendoortje, aangezien noten calorierijk zijn.

Goedkoopste Isolaat eiwit shake (TOP 3)

2. Haver

Gezien de algemene veelzijdigheid en betaalbaarheid is havermout een populaire keuze als het gaat om gezonde snacks. Gebruik natuurlijke ongezoete haver en meng ze met fruit en noten om voedzame snacks te maken. Haver is rijk aan vezels en arm aan calorieën.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3. Lijnzaad

Lijnzaad is een superfood met een groot aantal geweldige voordelen. Ze zijn een goede koolhydraatarme, vezelrijke proteïne en een rijke bron van omega-vetzuren en antioxidanten, lignanen genaamd. Het vezelgehalte in lijnzaad werkt als een natuurlijke eetlustremmer door je langer verzadigd te laten voelen. Natuurlijke lijnzaad is moeilijk verteerbaar en daarom wordt aanbevolen om ze te laten malen en door uw maaltijden te mengen. Drink veel water en breng ze langzaam in uw dieet.

4. Pepermuntthee

Vroege studies naar de effecten van pepermunt lijken erop te wijzen dat de geur van pepermunt in verband kan worden gebracht met een vermindering van de onbedwingbare trek. 1 theelepel. gedroogde pepermuntblaadjes in een kop kokend water gedurende 10 minuten. Giet af en geniet als eetlustremmer tussen de maaltijden door. Overleg met uw arts voordat u pepermuntthee gebruikt als u zwanger bent of medische klachten heeft.

5. Hele groenten en fruit

Hele groenten en fruit zijn een gezonde manier om de eetlust onder controle te houden. Door vruchtensap of groentesap te drinken, krijg je meteen honger. Door hele groenten en fruit te eten, krijgt u de voordelen van vezels en kunt u uw dieet effectiever onder controle houden. Eet ze met noten, een kleine hoeveelheid eiwitten in de vorm van natuurlijke notenpasta of zaden om eiwitten aan te vullen.

Het bestrijden van honger is niet per se een zware strijd. Controleer de portiegrootte, eet regelmatig kleine maaltijden gedurende de dag en kies uit de bovenstaande 5 voedingsmiddelen om op natuurlijke wijze uw eetlust te onderdrukken en u langer een vol gevoel te geven.