Beste tijd om een eiwitshake te drinken

0
drinking protein shake

Je hebt een kwalitatief eiwit poeder gekocht, maar wat nu?

Wat je vaak ziet is dat mensen proberen eiwitpoeder te gebruiken, maar ze weten niet hoe ze dat het beste kunnen gebruiken. In de meeste gevallen nemen mensen te veel in en vallen in de “meer is beter” mentaliteit.

Het resultaat van overmatige consumptie van eiwitpoeder kan een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen veroorzaken, en is een enorme verspilling van je geld. Als je elke dag onnodig 5 tot 6 eiwitrijke shake’s gebruikt ben je zo door je voorraad heen.

In deze blog laten we je zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van eiwit shake’s door de optimale drinktijd en ideale inname te bespreken … het is minder dan je denkt!

Voordat we inga op het wanneer, laten we het hebben over hoeveel.

Je spieren bevinden zich in een toestand van continue synthese en afbraak van spiereiwitten. Alleen wanneer de eiwitsynthese het afbraakniveau overschrijdt, zullen de spieren groeien. Deze toestand wordt positieve eiwitbalans genoemd, wat het proces van spiergroei is

Krachttraining kan de eiwitsynthese verhogen, maar alleen als er voldoende aminozuren uit de voeding worden gehaald, zal de synthese de afbraak overschrijden, wat resulteert in spierhypertrofie. Whey eiwitpoeder is een hoogwaardige eiwitbron, rijk aan deze spier opbouwende aminozuren.

Hoeveel eiwit is optimaal voor spiergroei?

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan om te ontdekken hoe verschillende doses eiwit het niveau van spiereiwitsynthese beïnvloeden.

Bij een dergelijke studie, uitgevoerd door de Exercise Metabolism Research Group Department of Kinesiology van de McMaster University in Canada, liet een groep jonge mannen intensieve krachttraining uitvoeren en liet ze een eiwiteiwitdrankje met verschillende doses consumeren (0, 5, 10 , 20 of 40 gram eiwit) na de training.

Studies hebben aangetoond dat ongeveer 20 g eiwit na training een maximale eiwitsynthese kan bereiken. Het verschil tussen de inname van 20 g en 40 g is klein, hoewel de eiwitsynthese tussen deze twee doses licht is toegenomen.

House Of Nutrition - Sportvoeding en Fitnessaccessoires

Beste tijd om een eiwit shake in te nemen

Uit het bovenstaande onderzoek blijkt dat elk van 20 tot 40 gram wei-eiwit de beste keuze is, om de stimulatie van de spiereiwitsynthese te maximaliseren.

Dus als een eiwitsupplement bijvoorbeeld 16 gram eiwit per lepel kan leveren, dan weet je dat twee lepels de ideale dosis van 32 g kunnen leveren.

Het word aangeraden om minimaal 30 gram eiwit te gebruiken.

Het is tijd om te stoppen met de 4-5 schepmonstershakes. Zoals deze studies aantonen, is het echt niet nodig om veel meer dan 40 gram te gebruiken, zelfs niet na het sporten.

Nu je weet wat de ideale hoeveelheid is om te gebruiken, gaan we kijken naar de beste tijden van de dag om uw shakes te drinken.

TOP 3 Goedkoopste Eiwitpoeders

Soja eiwit isolaat Body & fit

€ 0,41 per portie

Soy pro Scitec nutrition

€ 0,42 per portie

1: ’s Morgens vroeg

Blok toevoegenBlok toevoegen

Het is normaal dat bodybuilders eiergerechten bereiden voor het ontbijt. Dingen zoals omelet, roerei en gekookte eieren zijn eiwitmaaltijden van extreem hoge kwaliteit en vormen een ideaal eiwitrijk ontbijt.

Als je niet houdt van koken, vooral niet in de vroege ochtend. Maar je wilt iets dat sneller en gemakkelijker te bereiden is als je wakker word, en iets dat dezelfde hoeveelheid hoogwaardige eiwitten levert. Whey eiwit shake is het antwoord, het biedt een snelle en heerlijke eiwitbron bij het ontbijt.

’s Ochtends is een van de beste momenten om een ​​eiwitshake te drinken, omdat je 7 tot 9 uur geen eten hebt als je slaapt. Om een ​​positieve eiwitbalans te behouden, is het essentieel dat je ’s ochtends veel eiwitten binnenkrijgt, en whey eiwit is de ideale eiwitbron.

Een kom havermout of muesli met een eiwit shake is een gezond spier opbouwend ontbijt.

2: Pre Workout

Het drinken van wei-eiwitshakes voor de training kan nuttig zijn, maar niet “essentieel”.

Als het gaat om de eiwitinname, is er geen tijd zo belangrijk als na je training. Uw training stimuleert de synthese van spiereiwitten en de afbraak van spiereiwitten.

Zonder voldoende eiwit na training zal de eiwitsynthese de afbraak niet overschrijden, met als resultaat weinig tot niets qua spiergroei.

De maaltijden voor en na het sporten liggen ongeveer 4 uur uit elkaar en het herstel- en herstelproces begint na het sporten begint. Als u echter na 2 uur sporten een maaltijd na de training eet, raad ik u aan om whey eiwitshake’s na uw training te consumeren.

Andere tijden van de dag als onderdeel van een maaltijd

Het is het beste om heel gezond voedsel te eten en uw eiwitbronnen gedurende de dag te variëren.

Een of twee van uw dagelijkse maaltijden kunnen echter een eiwitshake zijn.

Als je volgens je schema op geen enkel moment van de dag een vaste maaltijd kunt eten, of als je gewoon het gemak van een vloeibare maaltijd verkiest, dan zou een eiwitshake een geweldige vervanging zijn.

Voor het slapengaan

Het drinken van een eiwitshake voor het slapengaan is een goede manier om je spieren te voeden terwijl je slaapt. Dit is vooral gunstig op trainingsdagen om spierafbraak te voorkomen en de eiwitsynthese te verhogen.

Het is een goed idee om vlak voor het slapengaan op trainingsdagen de meeste eiwitsynthese te krijgen gedurende de 48 uur na de training.

Als je ervoor kiest om voor het slapengaan een shake te drinken, gebruik dan caseïne in plaats van whey. Caseïne eiwit verandert in een gelachtige consistentie wanneer het de maag raakt. Dit vermindert de vertering en absorptiesnelheid drastisch, wat resulteert in een langzame en gestage afgifte van spieropbouwende aminozuren gedurende de nacht in de bloedbaan.

Top 3 Goedkoopste Caseïne

Hier heb je het, een korte handleiding over hoeveel eiwitshake’s moet worden ingenomen en de meest optimale tijden van de dag om ze te drinken.

Je hoeft alleen maar echt 2-3 shakes per dag te drinken. ‘S Morgens na de training en op een bepaald moment van de dag als onderdeel van een maaltijd.