Dagelijkse activiteiten om thuis gezond te blijven

0
Dagelijkse activiteiten

Mensen over de hele wereld zijn altijd op zoek naar een manier om actief te worden en gezond te blijven. Mensen trainen daarvoor vaak in een sportschool. Sportscholen zijn echter niet altijd beschikbaar. Op het moment van schrijven wordt de wereld geconfronteerd met een gevaarlijke COVID-19-uitbraak die de levens van miljoenen mensen bedreigt. Om de verspreiding van COVID-19 te vertragen en de curve af te vlakken, hebben regeringen over de hele wereld orders voor thuisblijvers uitgevaardigd, waardoor sportscholen in het hele land tijdelijk gesloten zijn.

Nu sportscholen gesloten zijn, zijn mensen op zoek gegaan naar manieren om actief te blijven en zichzelf gezond te houden. Er zijn veel thuisoefeningen die je kunt doen om actief te blijven terwijl je jezelf isoleert. Je hoeft echter niet te sporten om jezelf actief en gezond te houden. Er zijn tal van dagelijkse activiteiten die je kunt doen, of misschien al doet, om je te helpen fit te blijven.

We begrijpen hoe frustrerend het is om zo lang zonder de sportschool te gaan. Sporten maakt deel uit van de dagelijkse routines van veel mensen. Je kunt echter vanuit het comfort van je huis sporten en actief worden. Buiten de training thuis, hebben verschillende dagelijkse activiteiten bewezen calorieën te verbranden en je te helpen gezond te blijven. Zelfs als we eenmaal door deze COVID-19-pandemie heen zijn, kan je deze dagelijkse activiteiten voortzetten.

Gerelateerd: Hoe blijf je actief en gezond in quarantaine

Maak je huis schoon

Er zijn verschillende redenen waarom je je huis grondig moet schoonmaken. Het meest voor de hand liggende is dat niemand in een vies huis wil wonen. Maar wist je dat het schoonmaken van een huis een effectieve manier is om actief en gezond te blijven? Het doen van klusjes helpt bij het verbranden van calorieën en is gericht op een verscheidenheid aan spiergroepen. Een persoon van 68 kilo kan maar liefst 99 calorieën verbranden tijdens 30 minuten huis schoonmaken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Neem de trap

Ook al wordt van je verwacht dat u tijdens deze periode van zelfisolatie in je huis blijft, probeer, wanneer je je huis verlaat voor essentiële boodschappen of zaken, waar mogelijk de trap te nemen. Of je je naar kantoor gaat, je appartement verlaat of een wandeling maakt, doe je best om de trap te nemen. Traplopen is een training met weinig impact, dus de bedreiging voor je gewrichten en de kans op letsel is laag.

Ga koken

Koken heeft meerdere voordelen, waarvan er vele bekend zijn en vele niet. Het eten van een huisgemaakte maaltijd is veel gezonder voor je dan uit eten gaan in een fastfoodrestaurant of zelfs een dinerrestaurant. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat mensen die regelmatig thuis gekookte maaltijden eten, ongeveer 130 calorieën per dag minder consumeren dan degenen die dat niet doen. Bovendien kan koken tot 150 calorieën per uur verbranden, wat betekent dat je bijna de helft van de calorieën die je eet kunt verbranden door thuis te koken. Thuis koken helpt je niet alleen om minder calorieën te consumeren, maar het helpt je ook om calorieën te verbranden.

House Of Nutrition - Sportvoeding en Fitnessaccessoires

Parkeer aan de achterkant van de parkeerplaats

Wanneer je het huis verlaat om naar de supermarkt, het winkelcentrum of de bioscoop te gaan, parkeer je auto achter op de parkeerplaats. Hoewel het misschien een ongemak lijkt, geeft het je de kans om meer stappen aan je dag toe te voegen. Als je dit consequent doet, kunt u in de loop van de tijd een aanzienlijk verschil maken.

Ga bezig in je tuin

Voor degenen die in een huis met een tuin wonen, zou tuinwerk een vast onderdeel van je klusjes moeten zijn. Van het maaien van de tuin en het weg halen van onkruid tot het planten van bloemen en andere producten, je kunt tuinwerk gebruiken als een manier om actief en gezond te blijven. Het maaien van je gazon kan tot 350 calorieën per uur verbranden, terwijl tuinieren, onkruid trekken en bloemen planten maar liefst 400 calorieën per uur kunnen verbranden. Als je je eigen producten kweekt, zal dit je ook helpen om beter te eten!

Koop een huisdier

Huisdieren, vooral honden, vereisen veel werk en aandacht. Huisdieren hebben net zo veel beweging nodig als mensen, wat betekent dat je met ze moet gaan wandelen en ermee moet spelen. Als je met je hond loopt, kun je sporten, buiten in de zon komen en een praatje maken. Volgens het Center for Disease Control and Prevention (CDC) verlaagt regelmatig wandelen en spelen met je huisdieren je bloeddruk, cholesterolgehalte en triglycerideniveaus. Het helpt ook om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en verbetert je geestelijke gezondheid. Je kunt te allen tijde met uw huisdier spelen, ongeacht de quarantaine of niet.

Zit minder

Omdat er nog steeds veel thuisblijvende aanbevelingen van kracht zijn, brengen mensen meer tijd thuis door dan ze gewend zijn. Hierdoor zijn ze meer zittend. Mensen komen minder vaak uit hun stoel en zitten meer tijd. Zelfs degenen die nog kunnen werken, zowel thuis als op kantoor, blijven urenlang zittend. Voorkom dat je te lang blijft zitten en sta op. Staan legt meer spanning op je lichaam, waardoor de spieren in je lichaam meer gaan werken, waardoor ze meer calorieën verbranden. Je kunt maar liefst 200 extra calorieën per dag verbranden door simpelweg een paar uur zitten te ruilen voor staan.

We begrijpen dat de huidige COVID-19-pandemie veel mensen over de hele wereld gestrest en bang maakt. Dit virus blijft de levens van miljoenen mensen over de hele wereld bedreigen en verstoort de dagelijkse routines van mensen. Omdat de meeste sportscholen gesloten zijn om het grote publiek te beschermen, hebben mensen moeite om manieren te vinden om fit te blijven. Er zijn echter verschillende dagelijkse activiteiten die u gemakkelijk kunt uitvoeren om u fit en gezond te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here