De 7 beste fitness trackers van 2020

0

Het lijkt misschien alsof iedereen tegenwoordig een fitnesstracker draagt, en dat is niet zonder reden. Het onopvallende accessoire geeft een realtime kijkje in uw algehele fysieke gezondheid door uw dagelijkse activiteit, hartslag in rust, geschat aantal verbrande calorieën en meer bij te houden. Door uw vitale functies op de toppen van uw vingers te leggen, is deze kleine toevoeging aan uw levensstijl een gemakkelijke manier om de controle over uw gezondheid te krijgen.

Als je denkt dat fitnesstrackers alleen voor serieuze atleten zijn, denk dan twee keer na. De fitnesstracker is ontworpen als een handig hulpmiddel voor mensen van alle leeftijden, lichaamstypes en activiteitenniveaus. Het stelt u in staat uw lichaamsnormen gemakkelijk te begrijpen en kan u helpen bepalen wanneer het ongepast is of verbetering behoeft. Hoewel je zeker modellen zult vinden die zijn geoptimaliseerd voor lichaamsbeweging, zoals Polar Ignite en Suunto 3, zijn er ook veel vereenvoudigde opties die je gemakkelijk kunnen helpen de dagelijkse functies van je lichaam beter te begrijpen. Naast je dagelijkse activiteiten kunnen de meeste trackers ook inzicht geven in andere aspecten van je leven, zoals slaappatronen en maandelijkse cyclus.

Natuurlijk laat de diversiteit aan functies zien hoe breed de markt voor fitnesstrackers is. Naast een breed scala aan merken die verschillende modellen verkopen – denk aan Polar, Garmin, Fitbit of Apple – zijn er ook een heleboel aanpasbare functies beschikbaar. Terwijl sommige trackers ook dienst doen als slimme horloges, houden anderen het uiterst eenvoudig met de meest elementaire functies en meer gestroomlijnde ontwerpen. Met andere woorden, er is een fitnesstracker voor iedereen.

Hieronder schetsen we de beste keuzes voor elk budget, fitnessniveau en levensstijl om u te helpen de beste fitnesstracker voor u te vinden.

MobileMobile

Beste voor hartgezondheid: Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5

Terwijl de meeste fitnesstrackers uw hartslag volgen, tilt het nieuwste model van Apple’s smartwatch het naar een hoger niveau door ook uw hartritme te volgen met een single-lead elektrocardiogram (ECG). Ingebouwde elektroden lezen de elektrische signalen van uw hart om de gezondheid van het hart te volgen en dragers te waarschuwen voor onregelmatigheden. De geavanceerde technologie in dit horloge kan zelfs vallen detecteren en de hulpdiensten bellen als u niet binnen een minuut opstaat. Apple waarschuwt dat er nooit op mag worden vertrouwd bij het vaststellen van medische noodsituaties, zoals hartaanvallen, maar het is nog steeds een handig hulpmiddel als u een beter beeld wilt krijgen van uw huidige cardiovasculaire gezondheid. En net als bij eerdere Apple Watch-modellen, kunt u trainingsspecifieke doelen stellen en uw oefeningen volgen, waaronder fietsen, yoga en intervaltraining met hoge intensiteit, die automatisch door het horloge worden herkend. Met andere nieuwe functies, waaronder period tracking en een ingebouwde GPS, is het geen verrassing dat dit horloge een favoriet is van gezondheidsredacteuren.

Beschikbaar op bol.com vanaf € 435.-

Beste horloge: Garmin vívoactive 3

Garmin vívoactive 3

Met dit stijlvolle horloge hoeft u niet te kiezen tussen slimme functies en eersteklas fitnessfuncties: het combineert het beste van twee werelden door apps, contactloze betalingen en berichten naast top- of-the-line activiteiten volgen. U krijgt niet alleen een volledig overzicht van uw training (denk aan het aantal herhalingen, sets en zelfs minuten aan herstel), maar ook een schatting van uw VO2 max, die aangeeft hoe uw lichaam met stress omgaat. Bovendien kunt u zelfs uw eigen aangepaste trainingen online maken voor hardlopen, fietsen, cardio- of krachttraining en de gepersonaliseerde routines op uw horloge laden.

Beschikbaar op bol.com vanaf € 189,45.-

Beste voor vrouwen: Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2

Toen fitnesstrackers voor het eerst uitkwamen, kregen ze vaak slechte reputatie voor onhandige en zware ontwerpen, maar Fitbit’s nieuwste release is een bewijs van hoe ver ze zijn gekomen. Dit gestroomlijnde horloge houdt niet alleen je hartslag, stappen en verbrande calorieën bij, maar geeft ook een inzichtelijke kijk op je slaapkwaliteit elke nacht door je lichte, diepe en REM-slaapstadia bij te houden. Maar wat dit horloge echt tot een winnaar voor vrouwen maakt, is de toevoeging van periode tracking, waarmee u cycli kunt registreren, symptomen kunt registreren en trends kunt analyseren die er uiteindelijk toe zullen leiden dat u twee dagen voordat uw menstruatie begint een melding ontvangt. Gooi een lange batterijduur in (tot 6 dagen) en ingebouwde spraakondersteuning door Amazon’s Alexa.

Verkrijgbaar bij bol.com, vanaf € 178.-

Beste voor mannen: Suunto 3

Suunto 3

Of je jezelf nu een hardloper, een zwemmer of iets daartussenin beschouwt, dit op fitness gerichte horloge laat je bedekken met een lichtgewicht, waterdichte constructie die is gebouwd om een breed scala aan activiteiten bij te houden. Hiermee kunt u niet alleen 7-daagse trainingsplannen maken voor een breed scala aan trainingen, maar ook aanbevelingen voor oefeningen op basis van uw huidige fitnessniveau om uw training te optimaliseren. Hoewel het robuuste ontwerp enigszins groot is, kan het scherm worden gepersonaliseerd om aan uw voorkeuren te voldoen met opties voor een minimale wijzerplaat of een startscherm dat uw fitnessniveau, aantal stappen en hartslag weergeeft. Het wordt door de meeste gebruikers “geweldig fitnesshorloge” genoemd, maar heeft ook een batterijduur van 5 dagen en mobiele meldingen.

Verkrijgbaar bij bol.com, vanaf € 264,99.-

Beste voor kinderen: Garmin Vívofit Junior 2

Garmin Vívofit Junior 2

Als u als gezin actief wilt blijven, biedt Garmin de perfecte fitnesstracker voor kinderen met een eenvoudige band die het aantal stappen, de slaap en de dagelijkse activiteiten van uw kind bijhoudt. Verkrijgbaar in kindvriendelijke ontwerpen, waaronder opties voor Disney Princess, Star Wars en Marvel-thema. De tracker moedigt kinderen aan actief te blijven door avonturen en prijzen te ontgrendelen in een bijbehorende app (beschikbaar op Apple-, Android- of Amazon apparaten). U kunt ook waarschuwingen verzenden en taaktimers instellen om uw kleintjes op de hoogte te houden van hun dagelijkse taken, zoals piano oefenen of hun tanden poetsen. Natuurlijk noemen ouders het ‘de perfecte stimulans voor goed gedrag’ en prijzen ze de waterdichte constructie en de lange levensduur van de batterij.

Verkrijgbaar bij bol.com, vanaf € 68,95.-

Beste om te zwemmen: Polar Ignite

Polar Ignite waterdicht horloge

Het bijhouden van baantjes in het zwembad is nu nog eenvoudiger met Polar’s Ignite, dit horloge kan uw zwemstijl detecteren en tegelijkertijd uw hartslag, afstand, tempo, slagen en rusttijden bijhouden. In tegenstelling tot andere ‘waterdichte’ horloges, heeft de Ignite geen beperkingen en is hij volledig waterdicht, dus u kunt uw conditie zowel in als uit het water beheersen, een overwinning voor gebruikers die regelmatig zwemmen. Naast zwemmen, heeft het ook een ingebouwde GPS die ideaal is voor trainingen buitenshuis en heeft een innovatieve slaapanalysefunctie.

Verkrijgbaar bij bol.com, vanaf € 172,99.-

Beste onder € 100: Fitbit Inspire HR

Fitbit inspire HR

Met meer dan 7.700 beoordelingen is de Inspire HR een van Fitbit’s populairste apparaten. Het best te omschrijven als een fitnesstracker met een paar slimme horloge-functies, de Inspire biedt typische Fitbit-functies zoals het volgen van activiteiten en stappen, oproep- en tekstwaarschuwingen, een batterijduur van maximaal vijf dagen en een zwembestendig ontwerp, samen met indrukwekkendere specificaties zoals 24/7 hartslagmeting, realtime tempo- en afstandsmeting via de gps van je telefoon en meer dan 15 doelgerichte trainingsmodus. Je krijgt ook toegang tot de gratis app van Fitbit, waar je contact kunt leggen met vrienden en uitdagingen kunt aangaan. De Inspire HR is verkrijgbaar in twee maten en een handvol kleuropties.

Beschikbaar op bol.com, vanaf € 94,49.-

MobileMobile