Is het verstandig om te fitnessen tijdens de coronavirus uitbraak?

0

Coronavirus: is het veilig om naar de sportschool te gaan?

Laten we eerlijk zijn: sportscholen roepen niet extreem reinheid op, ondanks de inspanningen van het personeel. En nu, met de groeiende coronavirus uitbraak, is het gemakkelijk om extra angstig te worden rond gedeelde fitnessapparatuur.

Het is natuurlijk niet voor niets volgens de meest recente cijfers van de wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd meer dan 105.000 bevestigde gevallen van de coronavirus ziekte (COVID-19) geweest, met meer dan 400 van die gevallen in Nederland. En hoewel sommige lokale overheden maatregelen nemen om verdere verspreiding van het virus te helpen voorkomen, zoals het aanbevelen van thuiswerk of het vragen aan mensen in grote steden om openbaar vervoer te beperken. Zijn er nog steeds veel onbeantwoorde vragen over wat wel en niet is veilig tijdens een uitbraak.

Voorbeeld: sporten in uw favoriete sportschool of fitnessstudio. Terwijl het laten pompen van je bloed zeker zijn voordelen heeft om ziekte te voorkomen en stress te verlichten, is er nog steeds enige bezorgdheid over de vraag of je veilig kunt sporten of dat je wat workouts thuis moet proberen. Dit is wat u moet weten over zweten en uzelf beschermen tegen coronavirus.

coronavirus
Coronavirus


Wat is uw risico om coronavirus op te halen in de sportschool?

Om  risico op het oplopen van coronavirus te voorkomen, moet u eerst begrijpen hoe het virus zich verspreidt. Volgens de WHO wordt coronavirus (ook bekend als COVID-19)  voornamelijk verspreid van persoon tot persoon, meestal via nauw contact (binnen twee meter), door ademhalings druppeltjes die worden geproduceerd wanneer een geïnfecteerde persoon hoest of niest. Het virus wordt ook indirect verspreid en gaat van persoon op persoon over en door contact met oppervlakken die zijn aangeraakt door geïnfecteerden.

Natuurlijk hangt uw kans op het oplopen van coronavirus ook grotendeels af van waar u woont in verband met bevestigde gevallen. Over het algemeen kan de sportschool net als andere openbare plaatsen gemakkelijk ziektekiemen van coronavirus huisvesten. Risico neemt duidelijk toe naarmate meer gevallen van coronavirus in een specifiek gebied worden geïdentificeerd. Plaats waar grote aantallen mensen op een bepaald moment gedurende een bepaalde periode samenkomen, stelt hen in staat om hun ziektekiemen op verschillende plaatsen af ​​te werpen. Dat betekent dat iedereen die besmet is, hun kiemen op halters, banden, cardio-apparatuur en zelfs deurklinken in de sportschool kunnen achterlaten. Volgens kunnen deze ziektekiemen dagenlang overleven als de apparatuur niet goed wordt schoongemaakt.

Wat kunt u doen om uw risico op coronavirus te verkleinen?

De beste manier om ziektekiemen van coronavirus te voorkomen, klinkt misschien eenvoudig maar het is effectief. Was uw handen en blijf ze wassen. Dat is de sleutel tot dit hele proces. Voordat u naar de sportschool gaat, halverwege, wanneer u weggaat, moet u ervoor zorgen dat u met water en zeep schrobt, vooral als u daarna eten gaat aanraken of als u weet dat u vaak uw gezicht aanraakt. 

handzeep om je handen te wassen

Hoewel het grootste schild tegen de ziekte het handen wassen is, hebben sportscholen en studio’s in het hele land ook extra stappen ondernomen om hun ruimtes extra schoon te houden. Sommige sportscholen en studio’s hebben e-mails rondgestuurd naar klanten over de extra voorzorgsmaatregelen die ze nemen om hun studio’s schoon te houden. Voornamelijk door meer tijd te besteden aan het afvegen van apparatuur en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen. Ze herinneren cliënten en trainers er ook aan om regelmatig handen te wassen.

Maar de verantwoordelijkheid voor het ontsmetten van machines ligt niet alleen bij het sportschool personeel. Maar ook u moet ervoor zorgen dat u uw eigen apparatuur voor en na elk gebruik afveegt.

Moet je blijven sporten of de sportschool helemaal vermijden?

Het antwoord is uiteindelijk aan jou, maar een training overslaan is niet per se het antwoord. Het is uiterst belangrijk om voor je lichaam en geest te zorgen. Dit omvat goede slaapgewoonten, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. “

Natuurlijk is het vooral tijdens uitbraken, belangrijk om op de hoogte te blijven en extra voorzorgsmaatregelen te nemen (een drukke marathon is op dit moment misschien niet de beste keuze), je normale trainingen volhouden is uiterst waardevol vanuit gezondheidsoogpunt. Dit houdt het lichaam en het immuunsysteem voorbereid en klaar om infecties te bestrijden, wat voor iedereen uiterst belangrijk is. Trainen kan helpen het autonome zenuwstelsel te reguleren en in balans te houden, waardoor stress wordt verminderd.

Als je bang bent om besmet te raken in de sportschool, overweeg dan om thuis te trainen of naar buiten te gaan voor wat zweet. Onthoud gewoon dat het het lichaam (en de geest!) Goed zal doen en weet dat uw beste verdediging tegen coronavirus allemaal in uw handen ligt – letterlijk. ‘Het grootste probleem is angst. Mensen realiseren zich niet dat ze iets kunnen doen. Maar je kunt je handen wassen. Het lijkt gek, maar het principe is dat je je handen wast voordat je  gaat eten of voordat je je gezicht aanraakt.

 Aangezien de situatie rond COVID-19 echter blijft evolueren, is het mogelijk dat sommige gegevens sinds publicatie zijn veranderd. We moedigen lezers ook aan om op de hoogte te blijven van nieuws en aanbevelingen voor hun eigen gemeenschappen door de CDC, WHO en hun lokale afdeling volksgezondheid te gebruiken als bronnen.