Hoe blijf je actief en gezond in quarantaine

0
trainen in quarantaine

Voor de tweede keer dit jaar sluiten sportscholen in Nederland hun deuren.

Het is nadat de regering een tweede nationale lockdown heeft aangekondigd, wat betekent dat scholen en niet-essentiële winkels op 15 december ook sluiten.

Dit virus heeft ook veel industrieën bedreigd en de dagelijkse routines van veel Nederlanders verstoord. Naar de sportschool gaan is een essentieel onderdeel van het leven van miljoenen Nederlanders. Het helpt hen actief en lichamelijk fit te houden en geeft hun dag structuur. Sporten bevordert ook de geestelijke gezondheid, dus het is begrijpelijk dat veel sportschoolbezoekers boos zijn dat sportscholen gesloten zijn. Deze sluitingen zijn echter gemaakt om leden, personeel en de hele gemeenschap gezond en veilig te houden.

Hoewel sportscholen gesloten zijn, betekent dat niet dat je niet nog steeds actief kunt zijn en eraan kunt werken om jezelf gezond te houden. Fitnessinformatie.nl geeft je enkele tips geven om actief en gezond te blijven terwijl je jezelf isoleert.

Doe Lichaamsgewicht trainingen

Ook al heb je de sportschool niet tot je beschikking, je kunt toch goed trainen met alleen je lichaamsgewicht. Hoewel uw trainingen niet zoveel weerstand bieden als je gewend bent, moet je gewoon meer herhalingen doen om de verbranding te voelen die u wilt. Er duizenden video’s online van personal trainers die je leren hoe je thuis kunt trainen met alleen je lichaamsgewicht.

Gerelateerd: Oefeningen voor thuis wanneer u niet naar de sportschool kunt gaan

Ga wandelen

Als je iemand bent die normaal gesproken een dagelijkse wandeling maakt, kan je nog steeds profiteren van je wandelingen, zelfs als je jezelf isoleert. Terwijl, ja, er in het hele land blijf thuis opdrachten zijn, mag je nog steeds buiten, met je huisdier of alleen, wandelen. Je wordt echter geadviseerd om op deze wandelingen sociale afstand te blijven houden, waarbij je op 1,5 meter afstand van andere mensen blijft. Als je je huis liever niet verlaat, kan je je wandelingen binnenshuis nog steeds aanvullen. FaceTime met een vriend(in) terwijl je door het hele huis loopt. Als je vanuit huis werkt, neem dan om de zoveel tijd een pauze om een paar stappen te nemen, want het aantal stappen dat je neemt zal in deze periode afnemen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Oefeningen met weerstandsbanden

Niet naar de sportschool gaan voor weerstandstraining zal ieders emoties hinderen. Er zijn echter verschillende manieren om calorieën te verbranden, waaronder yoga, oefeningen voor gewichtsverlies en oefeningen met weerstandsbanden. Weerstandsbanden geven je de mogelijkheid om eenvoudig wat weerstandstraining toe te voegen aan je thuistraining. Deze vormen een goede uitdaging voor je spieren zonder veel druk op je gewrichten uit te oefenen.

Doe aan Yoga

Hoewel je niet naar yogalessen in je plaatselijke sportschool kunt gaan zoals je misschien gewend bent, wil dat niet zeggen dat je geen yoga kunt beoefenen terwijl je jezelf isoleert. Er zijn talloze lessen die je online kunt vinden om je te helpen actief te blijven. Je kunt duizenden vooraf opgenomen yoga-instructies vinden op YouTube en meer. Je kunt zelfs verschillende livestream-yogalessen vinden waarbij een yoga-instructeur in één keer een les geeft. Yoga helpt gewrichtsstijfheid te voorkomen en verbetert de bloedcirculatie. Probeer houdingen en rekoefeningen te vinden die de ademhaling benadrukken, omdat bekend is dat ze helpen bij het verminderen van stress. Het is voor iedereen een stressvolle tijd, dus het kan goed zijn.

Eet gezond

Naarmate deze pandemie voortduurt, is het moeilijker voor mensen om actief te blijven, wat betekent dat het gemakkelijk is om te verslappen en sneller uit vorm te raken. Zorg ervoor dat je gedurende deze tijd zo gezond mogelijk eet. Geen enkele training kan immers een slecht voedingspatroon goedmaken. Zorg ervoor dat je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft die het nodig heeft om een gezond gewicht te behouden en tegelijkertijd je immuunsysteem en het hele lichaam gezond te houden.

Goedkoopste Isolaat eiwit shake (TOP 3)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here