Hoe blijf je gemotiveerd tijdens je training?

0
gemotiveerd blijven

Gemotiveerd raken om te trainen kan een moeilijke prestatie zijn. Het probleem is dat er twee hindernissen moeten worden genomen. Het eerste probleem is dat je de motivatie moet vinden om met de training te beginnen, en ten tweede moet je soms manieren vinden om jezelf te motiveren om de training af te maken. Omdat de eerste stap al moeilijk genoeg is, kan het zijn dat je, als je eenmaal in het midden of aan het einde van de training bent, je je afvraagt of dit de moeite waard is of dat je zelfs het einde kunt halen.

Als je besluit om door te gaan, voel je je geweldig, zo trots en volbracht. Als je echter besluit om op te geven voordat je klaar bent met je training, zal je je waarschijnlijk schamen, schuldig voelen en teleurgesteld zijn in je zelf. Het is belangrijk om te onthouden dat je je grenzen niet zo maar moet verleggen, maar als je diep van binnen weet dat je het einde kunt halen, zul je jezelf later bedanken om door te gaan.

Stel geen onrealistische doelen

Stel geen onrealistische doelen en overdrijf het niet. Als je jezelf onrealistische doelen stelt, maak je jezelf voortijdig klaar voor een nederlaag. Stel haalbare doelen die je uitdagen, maar die je niet uitputten en je niet in gevaar brengen voor letsel. Doe wat onderzoek of spreek met een personal trainer om ervoor te zorgen dat je een gezond trainingsschema en routine volgt. Als je het overdrijft, zal dit uiteindelijk resulteren in een burn-out en je zult nooit je fitnessdoelen bereiken.

Stel haalbare doelen die je uitdagen, maar die je niet uitputten en je niet in gevaar brengen voor letsel.

Volg een routine

Dat gezegd hebbende, een trainingsroutine is belangrijk. Als je eenmaal een goede trainingsroutine hebt, zorg er dan voor dat je die volgt. Als je cijfers hebt, in termen van sets en herhalingen, zal het minder waarschijnlijk zijn dat je stopt voordat je klaar bent.

Train met een vriend of vriendin

trainings partner

Het hebben van een trainingspartner kan wonderen doen. Je zult merken dat het niet alleen gemakkelijker is om bij elke training te komen, maar dat het ook veel gemakkelijker zal zijn om elke training tot de finish te doorstaan. Sporten is veel leuker met een partner en gaat veel sneller. Het is erg nuttig om iemand gemotiveerd te houden, en verrassend genoeg leidt het ook tot zelfmotivatie als je ervoor verantwoordelijk bent om iemand gemotiveerd te houden.

Sporten is veel leuker met een partner en gaat veel sneller.

Gerelateerd: 5 Tips om je energieniveau te verhogen

Neem groepslessen

groepslessen

Een geweldige manier om gemotiveerd te blijven is om een groepsles te volgen. Je zult verbaasd zijn hoeveel makkelijker het is om door een training heen te komen als je je geest kunt laten ontspannen en je lichaam het werk kan doen. Wanneer je je met je eigen workout routines bezig houdt, moet je beslissen welke beweging je gaat doen, voor hoe lang, en hoeveel gewicht, etc., als je die stress wegneemt en het aan een professional en een klas overlaat om je te leiden, zal je merken dat het eigenlijk een enorme opluchting is. Groepslessen zorgen voor een leuke en andere trainingsomgeving die je waarschijnlijk opwindend zal maken om naar de sportschool te gaan.

Het beste van groepslessen is dat er een hele groep mensen is om je gemotiveerd te houden tot het einde.

GOrilla Sports: Premium Deals; 10% actie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here