Hoe gebruik je eiwitten om af te vallen?

0
afvallen met eiwitten

Eiwit wordt door de meeste bodybuilders ingenomen, omdat het een belangrijke rol kan spelen bij de ontwikkeling van vet vrije spiermassa. Een studie uit 2006, uitgevoerd aan de Baylor University, Waco, Texas, waarbij 19 atleten betrokken waren bij krachttraining, toonde de doeltreffendheid ervan aan. Sommigen kregen 14 gram eiwit (een combinatie van whey en caseïne) plus 6 gram aminozuren, terwijl anderen een gelijkwaardige placebo kregen. De eerste groep ontwikkelde veel meer vetvrije massa en kracht dan de laatste.

Naast het verhogen van de spiergroei, kunnen eiwitten ook op andere manieren helpen om vet te verminderen. Het is een caloriearm supplement dat onbedwingbare trek kan onderdrukken, de afgifte van bloedsuikerspiegel kan vertragen, de stemming kan bevorderen en de immuun functie kan versterken.

Vet verbranden

De Universiteit van Minnesota heeft het vetverbrandende vermogen van eiwitten in een onderzoek uit 2008 aangetoond. Een groep zwaarlijvige mensen verminderde 500 calorieën uit hun dieet. Sommige mensen dronken whey, terwijl anderen niet-eiwitrijke dranken dronken. De eerste verloor gemiddeld 6,1% meer vet dan de laatste. En hun spieren blijven waarschijnlijk intact. Wanneer je lichaam eiwitten opneemt, verbruikt het veel meer calorieën dan andere energiebronnen namelijk (koolhydraten en vetten).

Behoud van vet vrije massa

Als je je calorie-inname vermindert, gaat je lichaam op zoek naar manieren om energie op te wekken. Je spieren zijn een uitstekende bron van brandstof, dus soms kan gewichtsverlies leiden tot ongewenste spierafbraak. Eiwitten helpen dit echter te voorkomen. Het is hoog in een aminozuur genaamd leucine, dat communiceert met natuurlijk voorkomende insuline, die het lichaam signaleert om de spieren te behouden.

Een caloriearm supplement

In tegenstelling tot sommige andere sportvoedingsproducten bevatten eiwitten weinig calorieën. Dit is vooral het geval wanneer whey-isolaat in zijn puurste vorm een hoogwaardig eiwit is, vrij van koolhydraten, vetten en lactose.

Goedkoopste Isolaat eiwit shake (TOP 3)

Eetlust onderdrukken en metabolisme stimuleren

De reden dat je een gevoel van volheid ervaart na het eten is dat je lichaam een eiwit naar je hersenen stuurt dat leptine wordt genoemd. Wanneer je een hoog eiwitgehalte consumeert, neemt de hoeveelheid triglyceriden in je bloed af, wat betekent dat leptine efficiënter kan reizen. Je voelt je dus sneller tevreden dan gewoonlijk. Plus, je stofwisseling wordt in gang gezet.

Bovendien vertelt eiwit je lever om in actie te komen. Zoals je misschien weet, is de lever een van de belangrijkste organen in het metabole proces. In tegenstelling tot vetten en koolhydraten, die gemakkelijk worden geabsorbeerd, zorgt eiwit voor een dynamisch proces, waardoor de efficiëntie van de lever wordt gestimuleerd. Volgens Certified Clinical Nutritionist Byron Richards (2013) kan het consumeren van een behoorlijke dosis eiwit in de ochtend leiden tot een 30% boost in je stofwisseling voor de volgende twaalf uur.

Bovendien bevat wei-eiwit veel bioactieve peptiden, die grotendeels verantwoordelijk zijn voor het beheersen van onbedwingbare trek en eetlust. Je kunt dus minder van die momenten verwachten waarop het bijna onmogelijk lijkt om geen vette, zoete lekkernij te eten. Bovendien biedt een eiwitreep of -shake een uitstekende maaltijd- of snackvervanger.

Goedkoopste eiwitrepen (top 3)

Tot slot

Een hoogwaardig eiwitsupplement heeft het potentieel om het vetverlies aanzienlijk te versnellen en gewichtsbeheersing op de lange termijn een veel eenvoudiger proces te maken. Het kan het metabolisme stimuleren, onbedwingbare trek verminderen, spierafbraak voorkomen en helpen bij het algemeen welzijn.

House Of Nutrition - Sportvoeding en Fitnessaccessoires

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here