Hoe je tijdens de winter gespierd blijft

0
winter training

De winter houdt ons lichaam vetter

Het feestdagenseizoen is hier officieel, wat betekent dat de dagen veel korter en veel kouder zijn. Oud & nieuw en Kerstmis zijn twee feestdagen die ook je dieet kunnen schaden. Dit zijn drie dagen, die een zware nadruk leggen op het eten van veel eten. Hoewel deze overmatige verwennerij in wezen een vakantietraditie is, kan het het moeilijk maken om de winter slank te blijven.

Gedurende de winter, is het natuurlijk instinct van ons lichaam om gewicht aan te komen. Ons lichaam houdt meer vet vast om ons een hoger isolatieniveau te geven om ons warm te houden. Dit leidt ook tot lagere energieniveaus, wat op zijn beurt onze drang om te trainen vermindert. Dit gebrek aan energie zet ons lichaam ertoe aan om te veel te eten, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Exeter. Ook zorgen minder uren daglicht ervoor dat we vaker willen slapen vanwege een toename van melatonine, waardoor we het gevoel krijgen van een ‘winterslaap’.

Hoewel ‘winterslaap’ misschien een goed genoeg excuus lijkt om te eten wat je wilt en minder traint dan normaal, is het het niet waard. Als je jezelf in de winter extra aankomen, zul je nog harder moeten trainen om droger te worden voor de lente- en zomermaanden.

Fitnessinformatie.nl is er om je te helpen voorkomen dat je deze feestdagen onnodig aankomt. We zijn hier om je te voorzien van tips op een verblijf lean te blijven over de winter.

Blijf warm

Warm blijven klinkt vanzelfsprekend, vooral voor mensen die in gebieden met extreme winters wonen. Het is echter een belangrijke stap. Zoals we al zeiden, de kou dwingt je lichaam om zich aan te passen. Je lichaam zal overtollig vet in stand houden om je lichaam te isoleren.

Door warm te blijven, kan je je lichaam laten denken dat het niet zo koud is als het is. Zorg ervoor dat je je ledematen bedekt, zoals je handen, voeten, gezicht en oren, wanneer je naar buiten gaat. Zelfs als je maar een paar minuten naar buiten gaat, draag dan handschoenen, draag een muts en bedek je gezicht met een sjaal.

Als je vaak buiten traint, doe dan een warming-up in huis. Probeer te gaan zweten voordat je de kou ingaat. Vergeet ook niet om goed te kleden.

Verhoog de trainingsdichtheid

Wat we bedoelen met trainingsdichtheid is de hoeveelheid werk of lichaamsbeweging die je in een bepaalde periode doet. Je calorieverbruik zal veel hoger zijn als je trainingsdichtheid groter is. De eenvoudigste en meest efficiënte manier om dit te doen, is door de rusttijd te verkorten. Hoe langer je lichaam de tijd heeft om te herstellen tijdens een training, hoe groter de kans dat het de intensiteit aankan.

Probeer indien nodig een tijdslimiet voor je zelf in te stellen om zo veel mogelijk van je training te voltooien. Gebruik deze nieuwe tijd als maatstaf om te proberen te verslaan in je volgende training. Je hoeft niet urenlang te trainen om af te vallen. Waar het om gaat, is niet de tijd die je besteedt aan je training, maar het werk dat je erin stopt. Als je harder werkt in minder tijd, zal je stofwisseling waarschijnlijk toenemen, waardoor je slank blijft.

OPMERKING: Versnel je trainingen alleen als je er 100% zeker van bent dat je elke training veilig met de juiste vorm kunt voltooien.

Doe mee met een groepsles

De winter kan het moeilijk maken om de motivatie te vinden om consequent te trainen. Het koude weer en de korte dagen zorgen ervoor dat je lekker thuis blijft. Als je echter slank wilt blijven, moet je wat motivatie vinden om op te staan en actief te worden. Een van de beste manieren om dit te doen, is door je aan te melden voor een groepsles.

Als je een groep vrienden hebt die allemaal moeite hebben om de motivatie te vinden om te sporten, neem dan samen deel aan een groepsles. Groepslessen bieden je de kans om te trainen terwijl je een sterk ondersteuningssysteem krijgt dat je verantwoordelijk houdt. Sportscholen bieden veel groepslessen aan, waaronder:

  • Wielersport
  • Yoga
  • Kickboksen
  • Body Sculp
  • Pilates
  • En nog veel meer

Hoewel het weer ervoor zorgt dat je je traag voelt, komt er een term voor die bekend staat als het Köhler-effect als je traint in een groepsomgeving, wat je motiveert om harder te werken.

Sint 2020Sint 2020

Eet goed

Goed eten moet het moeilijkste deel zijn van slank blijven tijdens de winter. Feestdagen zoals Oud & Nieuw en Kerstmis draaien tenslotte in wezen om eten. Zelfs na de maaltijd kom je waarschijnlijk thuis met een groot deel van de restjes. Als je deze maaltijden echter cheat-djeagen maakt, kan je nog steeds relatief gezond blijven. Een onderzoek wees uit dat cheat-dagen je kunnen helpen om aan je dieet te houden. Een belangrijk ding om te onthouden is echter dat je je concentreert op je porties en ervoor zorgt dat je niet te ver afwijkt van je traditionele calorie-inname.

Er zijn talloze andere manieren waarop je deze winter slank kunt blijven:

  • Vul vezelrijk voedsel bij, inclusief fruit, groenten, volkoren granen en bonen. Deze verminderen je honger en stimuleren het eetlustremmende hormoon leptine
  • Focus op portiecontrole
  • Voeg kruiden toe aan je dieet die helpen bij het afvallen, zoals kurkuma en kaneel
  • Eet minder suiker, vooral in dranken en bewerkte voedingsmiddelen

Let op wat je drinkt

Dit lijkt erg op wat je eet. Jw wilt dranken met te veel suiker vermijden, maar er zijn bepaalde dranken waarop je misschien wilt concentreren. Je moet altijd water drinken. Hoewel je constant water zou moeten drinken, verandert de winter dingen. Tijdens de winter zweet je minder, dus heb je misschien geen zin om water te drinken. Uitdroging leidt echter tot overeten en vermoeidheid. Je lichaam zal andere manieren zoeken om aan energie te komen, zoals suiker.

Je kunt ook thee of koffie drinken. Cafeïne zorgt ervoor dat je eetlust op afstand word gehouden. De warmte van deze dranken helpt je ook om je lichaam intern op te warmen.

De winter kan een moeilijke tijd zijn om fit en in vorm te blijven. Het gebrek aan zonlicht en kouder weer zuigt gewoon de motivatie om actief te worden uit je.

Gorilla Sports: Weekaanbieding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here