Hoe vermijd je gewichtstoename tijdens de feestdagen?

0
aankomen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn er eindelijk, en het is onze favoriete tijd van het jaar. En dat betekent meer familie, vrienden, gejuich, gelach, geschenken, versieringen, wijn en eten. Ah, vakantie eten… Het is onze beste vriend, en soms ook onze ergste vijand. De familie brengt meerdere taarten en lekkernijen mee, en de maaltijden zijn supergroot van onze normale dagelijkse inname. Velen van ons accepteren gewoon het feit dat truien niet de enige extra lagen zijn die we dit seizoen zullen dragen, maar helaas, een beetje vakantie gewichtstoename ook. De vraag is dus, hoe kunnen we met al die lekkere eten vakantie-gewichtstoename vermijden? Nou, je hebt geluk, want we gaan je een paar tips geven om ervoor te zorgen dat je alleen maar lagen kleding aanbrengt dit vakantieseizoen in plaats van vet.

Kerst 2020Kerst 2020

Wees bewust van wat je eet

Een van de grootste gevaren van het snoepen in het vakantieseizoen is dat we zozeer snoepen dat we ons niet eens meer realiseren hoeveel voedsel we consumeren. Ook al is het moeilijk met al het gepraat, gejuich en plezier om je heen, probeer je bewust te zijn van wat je eet en hoeveel. Dit betekent niet dat je niet van de lekkernijen moet genieten, het betekent alleen dat je niet te veel afgeleid moet worden tijdens het snoepen om naar beneden te kijken en te zien dat je een heel dienblad met lekkernijen hebt verslonden. Wees je bewust van hoeveel je eet, niet alleen in termen van snacken, maar ook in portiegroottes.

Wees actief met je familie en vrienden

Een van de problemen met het vakantieseizoen, is dat we de neiging hebben om veel rond te hangen, en dit rondhangen in combinatie met alle lekkere traktaties is wat kan leiden tot ongewenste gewichtstoename. Terwijl je tijd met je gezin doorbrengt, moet je je inspannen om met het gezin te gaan joggen, of zelfs gewoon een gezinswandeling te maken. Gooi het voetbal rond in de voortuin, of speel zelfs een spelletje tikkertje met de kinderen. Probeer er gewoon een doel van te maken om actief te blijven en maak er zelfs een leuke activiteit van met je familie en vrienden!

Gerelateerd: Oefeningen voor thuis wanneer u niet naar de sportschool kunt gaan

Verzin geen excuses

We weten dat je het niet wilt horen, maar een van de belangrijkste redenen waarom de vakantie tot gewichtstoename leidt, is dat mensen excuses maken voor hun nalatige gedrag. Van de: “Oh, het is oké als ik nog een stuk taart neem, het is de vakantie!” of: “Oh, het is oké als ik vandaag sporten oversla, mijn familie is in de stad!” Deze excuses zijn je vijand en zullen na verloop van tijd leiden tot die ongewenste gewichtstoename tijdens de feestdagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here