Hoeveel eiwit is er nodig voor mijn activiteitsniveau?

0
eiwit level

Eiwit speelt een essentiële rol in de spiergroei en het herstel en kan helpen bij andere belangrijke processen, zoals de immuunfunctie, de beheersing van de eetlust en het verminderen van stress. Maar hoeveel moet je per dag innemen?

Volgens voedingsdeskundigen is de aanbevolen dagelijkse inname 0,36 gram per 0,5gram lichaamsgewicht. Dus als je op zoek bent naar resultaten, of het nu gaat om spiergroei, gewichtsverlies of stresstherapie, moet dit worden verhoogd. De optimale dosering hangt af van je lichaamsgrootte, je doelen, je dieet en vooral de hoeveelheid en het soort activiteit dat je doet. Hier zijn enkele handige richtlijnen.

Gerelateerd: Nieuwsgierig naar eiwit poeder?

Gorilal Sports: Gratis verzending

Lage activiteit

Is je trainingsstijl voornamelijk oefeningen op een laag niveau? Heb je de neiging om lichte gymroutines aan te nemen die je spieren niet te veel belasten? Ofimplementeert je een strikt dieetplan dat gericht is op het verminderen van calorieën in plaats van het verhogen van calorieën? Als het antwoord op deze vragen ja is, dan zijn veel experts van mening dat je eiwitconsumptie 0,35 gram tot 1 gram per 0,5 gram lichaamsgewicht per dag zou moeten zijn.

Gematigde activiteit

Als je je bezighoudt met activiteiten op gemiddeld niveau, zoals duurtraining, ga dan voor ongeveer 0,5-0,9 gram per 0,5 lichaamsgewicht per dag. De hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van hoeveel je traint. Loop je duizenden meters per dag, kies dan voor het hogere uiteinde van de standaard, maar doe je lichte oefeningen dan is 0,5 gram voldoende.

ComputerComputer

Activiteit op hoog niveau

Als je een serieus intensieve routine aanneemt, zou je eiwitniveau aanzienlijk moeten worden verhoogd. Voor kracht- en snelheidstraining zweef je ergens tussen 0,9 en 1,1 gram 0,5 gram. Voor bodybuilding heb je zelfs meer nodig, tussen 1 gram en 1,6 gram per 0,5 gram. En als je enige vorm van herstel doormaakt van een trauma of blessure, wat betekent dat je spieren extra voeding nodig hebben, zorg dan voor tussen de 0,9 gram en 1,4 gram per 0,5 gram.

Hoe kan het eiwitgehalte worden verhoogd?

De gemakkelijkste, meest effectieve en handigste manier om het eiwitgehalte in het lichaam te verhogen, is door een eiwitpoeder te nemen. Er zijn er een aantal op de markt, dus zorg ervoor dat je er een kiest die bij je past. Het moet gemaakt zijn van ingrediënten van topkwaliteit en vermijd alle relevante allergenen zoals lactose of gluten. Kies voor een snel opneembaar eiwit voor whey – in geïsoleerde, concentraat of gehydrolyseerde vorm. Probeer caseïne of melkeiwit voor een eiwit met langdurige afgifte. Als je veganist bent, zijn soja- en erwten-eiwitten beide effectief.

Goedkoopste Eiwitshakes (TOP 3)

Wanneer is de beste tijd om eiwit in te nemen?

Als je eenmaal hebt uitgewerkt hoeveel je per dag nodig hebt, is het een goed idee om je eiwitdosis in vier te verdelen. Het is het beste als je het direct na een training inneemt. Op dit moment zijn je spieren aan het herstellen van de training en zijn ze hongerig naar voeding, dus elk eiwit dat je consumeert wordt snel geabsorbeerd, wat leidt tot een snelle spiergroei. Bovendien kun je het dertig minuten voor de training nemen, dertig minuten voor het slapen gaan en het eerste wat je doet in de ochtend. Deze evenwichtige aanpak betekent 24 uur per dag voeding en de extra voordelen van een actieve stofwisseling.

Goedkoopste Caseïne (TOP 3)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here