Opnieuw ingepland: FIBO 2021 van 24 tot 27 juni.

0
fibo 2021

Uitstel van de beurs verbetert de planningszekerheid voor de fitnessindustrie

FIBO, de toonaangevende internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, die oorspronkelijk van 8 tot 11 april 2021 in Keulen (Duitsland) werd gehouden, vindt nu plaats van 24 tot 27 juni. Deze stap houdt rekening met de huidige ontwikkelingen op het Covid-19 front. De uitgestelde nieuwe data van FIBO verbeteren de planningszekerheid voor exposanten en bezoekers.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we de omstandigheden voor een veilig evenement kunnen optimaliseren op de nieuwe geplande zomerdata van FIBO 2021. Daarbij werken we ook aan hybride modellen om fysieke componenten en digitale content optimaal te combineren. De beschikbaarheid van vaccins in 2021 geeft ons ook reden tot optimisme”, zegt Benedikt Binder-Krieglstein, CEO van organisator Reed Exhibitions Deutschland GmbH, en gaat verder: “De nog onduidelijke pandemische ontwikkelingen en de randvoorwaarden hebben ons ertoe aangezet de situatie opnieuw te beoordelen. Voor ons heeft het minimaliseren van de gezondheids- en economische risico’s voor alle deelnemers en het vermijden van onnodige kosten de hoogste prioriteit”.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Voor de fitnessindustrie, die zwaar getroffen is door de pandemie, is de FIBO van volgend jaar een baken van hoop. Met de nieuwe data in de zomer van 2021 speelt FIBO in op de wensen van veel exposanten, voor wie de beurs de belangrijkste marktplaats van het jaar is. “We doen er alles aan om de fysieke beurs in 2021 weer op gang te krijgen en gaan ervan uit dat de situatie vanaf juni verbeterd zal zijn op het gebied van onder andere wettelijke en economische voorwaarden zoals reisbeperkingen”, zegt FIBO-baas Silke Frank. “We zullen optimaal gebruik maken van de verlengde voorbereidingstijd om in de zomer een veilige en succesvolle FIBO 2021 voor alle deelnemers te organiseren”.

FIBO 2021 loopt van 24 tot 27 juni in dezelfde hallen van Koelnmesse als gebruikelijk. Als aftrap voor de show wordt op 23 juni het European Health & Fitness Forum (EHFF) gehouden. FIBO en EuropeActive hebben hierover overeenstemming bereikt. Het nieuwe FIBO-Congres op de eerste en tweede dag van de show wordt georganiseerd in samenwerking met de BSA Academie en de Duitse Universiteit voor Preventie en Gezondheidsmanagement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here