Vet kwijtraken met L-carnitine

0
vet verliezen met L-carnitine

Om vet te verliezen en versnipperd te worden, zullen veel mensen tot het uiterste gaan.

Ze kunnen een nieuw dieet volgen, wat cardio toevoegen aan hun trainingsschema of een vrij verkrijgbare wonderpil voor gewichtsverlies nemen waarover ze in een dagelijkse televisieshow of radio hoorden. Ze kunnen zelfs een combinatie van al deze dingen doen.

Wat als er een andere manier was. Wat als je één supplement zou kunnen kopen waarvan is bewezen dat het je helpt vet te verbranden door het in energie om te zetten?

Wat is L-carnitine?

L-Carnitine is een belangrijk aminozuur. Het speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van het metabolisme van je lichaam. Het doet dit door de mitochondriale functie te verbeteren en de cellulaire energie te verhogen. Veel atleten gebruiken het om hen te helpen vet te verbranden, beter te herstellen en spiervermoeidheid te voorkomen.

Het merendeel van de L-carnitine in het lichaam (98%) wordt opgeslagen in de spiercellen. Sporenhoeveelheden worden ook in de lever en in het bloed aangetroffen.

Het lichaam kan zelf L-carnitine aanmaken met behulp van de aminozuren methionine en lysine. Aanvullende L-carnitine kan echter helpen om tekorten aan deze aminozuren te compenseren, vooral bij mensen die plantaardige diëten eten en er niet voldoende hoeveelheden van krijgen uit dierlijke producten.

Sommige mensen hebben ook genetische aandoeningen die het voor hen moeilijk maken om L-carnitine te produceren en kunnen baat hebben bij suppletie met L-carnitine.

ModeMode

L-Carnitine voor vetverlies

De rol van L-carnitine is om vetzuren uit voedsel naar de mitochondriën van de cel te transporteren. Daar worden ze omgezet in energie. Hierdoor verbrand je vet tijdens het sporten en voorkom je spierfalen, vermoeidheid en de traagheid die veel mensen ervaren, vooral tijdens de dieetfase.

De energie die wordt geproduceerd door vetzuren kan worden gebruikt door het hart, de hersenen en de spieren en heeft zo een positief effect op deze drie delen van het lichaam.

Wat zijn de andere voordelen van L-carnitine?

Naast vetverlies zijn andere voordelen van L-Carnitine onder meer een groter uithoudingsvermogen en verbeterd spierherstel.

Veel atleten merken een aanzienlijke prestatieverbetering wanneer ze L-Carnitine gebruiken. Ze kunnen ook betere spiergroei ervaren en het gemakkelijker vinden om na zware trainingen weer naar de sportschool te gaan.

Suppletie met L-carnitine kan ook helpen bij cognitie en een betere hersenfunctie. Het kan zijn dat je je makkelijker kunt concentreren wanneer je het regelmatig inneemt, vooral als je dieet een tekort heeft aan L-carnitine of de andere aminozuren die als voorlopers ervan dienen.

Suppletie met L-carnitine kan het verouderingsproces vertragen vanwege het effect op de cellulaire gezondheid.

Bovendien zijn L-carnitinesupplementen vrij van stimulerende middelen. Ze bevatten geen cafeïne of andere stimulerende middelen die wel in andere populaire energiesupplementen en dranken voorkomen.

Dit is belangrijk om op te merken, omdat je L-Carnitine op elk moment van de dag kunt gebruiken. Je kunt het ook toevoegen aan je huidige pre-workout supplementen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de hele nacht wakker blijft.

Gerelateerd: De voordelen van pre-workout supplementen

Wanneer is de beste tijd om L-carnitine in te nemen?

Omdat L-carnitine snel in het lichaam kan worden opgenomen, vooral wanneer het in vloeibare vorm wordt geconsumeerd, is de beste tijd om in te nemen ’s ochtends en / of voorafgaand aan de training. Het wordt aanbevolen om 2-4 g L-carnitine per dag in te nemen, verdeeld over twee of drie gelijkmatig verdeelde doseringen.

Hoe neemt je L-Carnitine in?

Veel mensen vinden dat ze de beste resultaten ervaren als ze L-Carnitine innemen met tussen de 30 en 40 gram koolhydraten. Dit komt doordat koolhydraten het insulinegehalte verhogen.

Om ervoor te zorgen dat de L-carnitine de spiercellen binnendringt en zijn werk doet, moeten de insulinespiegels worden verhoogd. Het gebruik van L-Carnitine wanneer de insuline verhoogd is, helpt ook om meer glucose aan de spiercellen af te geven. Dit helpt op zijn beurt om de energie en trainingsprestaties te verbeteren.

Je kunt L-carnitine ook combineren met cafeïnehoudende supplementen als onderdeel van je pre-workoutritueel. Omdat het geen stimulerende middelen bevat, past het goed bij koffie, groene thee of je andere favoriete pre-workout supplement.

Het is niet nodig om L-carnitine in en uit te schakelen. Het lijkt op de lange termijn effectief te zijn zonder ernstige bijwerkingen.

Probeer L-carnitine vandaag nog

Zoals je kunt zien, zijn er tal van voordelen verbonden aan het gebruik van L-carnitine als onderdeel van je pre-workout supplementen. Ben je klaar om het eens te proberen?

Bestel vandaag nog de jouwe en geniet van alle energiebevorderende, vetverbrandende en spieropbouwende effecten die het te bieden heeft

Top 3 L-carnitine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here