Vet verbranden zonder spieren te verliezen

0

Afvallen kan simpel zijn maar, optimaal gewichtsverlies is een ander verhaal.

Een teveel aan lichaamsvet is ongezond. Zo heb je een tekort aan droge spieren.

Heb je ooit van skinny vet gehoord?

Het verwijst naar een figuur die er slank en aantrekkelijk uitziet na het dragen van kleding, maar zonder kleding vele malen minder, omdat eronder een kwetsbaar en slap lichaam ligt zonder spieren en kracht. Dit kan het ongelukkige resultaat zijn van pogingen om vet te verbranden zonder rekening te houden met je spieren.

De belangrijkste vereiste voor eenvoudig gewichtsverlies is te kort aan calorieën creëren.

Dit betekent dat het lichaamminder calorieën verbruikt dan het nodig heeft voor alle fysieke taken die het in de loop van de dag uitvoert.

Wanneer een calorietekort wordt bereikt, moet en zal het lichaam een alternatieve brandstofbron vinden.

Onder ideale omstandigheden zou dit vet zijn. Als het lichaam echter slechte voeding of verkeerde signalen krijgt, kan het net zo gemakkelijk de kostbare, zuurverdiende vet vrije spiermassa verbranden die iedereen natuurlijk liever zou behouden.

Wat is de beste manier om vet te verbranden zonder spiermassa te verliezen?

Begin met eiwitten. Eiwit is waar spieren van gemaakt zijn. Bij afwezigheid kan de spier niet groeien of worden onderhouden. Zelfs zonder een goed krachttrainingsprogramma, zorgt het verhogen van iemands consumptie van voedingseiwit ervoor dat het lichaam vet verbrandt en spieren spaart.

Top 3 Best beoordeelde Eiwitshakes

Blijf sterk

Het vergroten van de kracht en het handhaven van de huidige krachtniveaus is niet hetzelfde. De eerste vereist geleidelijk overbelaste spieren; de laatste vereist simpelweg niet de huidige trainingsintensiteit te verminderen..

Door in de val te lopen door steeds zwaardere gewichten op te tillen, meer herhalingen uit te voeren met lichtere gewichten terwijl je een calorietekort hebt om te en af te vallen, wordt het lichaam gesignaleerd om de spiermassa niet te behouden. Als calorieën ontbreken en er een plotselinge afname (maar geen eliminatie van) van de gewichtdragende activiteit is, kan de opgebouwde spier als brandstof worden gebruikt.

TIP De grootste fout die mensen maken bij het behouden van vetvrije massa en het verminderen van lichaamsvet is het verminderen van het gewicht en het verhogen van herhalingen. Je MOET zwaar gewicht blijven tillen om spieren te behouden en calorieën te verbranden.

Maar overdrijf het niet. Minder calorieën betekent minder energie. Helaas is deze aandoening niet geschikt voor intensieve training en het vereiste herstel en wederopbouw. Als je harder probeert te duwen wanneer de brandstof van het lichaam de voorkeur heeft, neemt de kracht af.

Spieren maken een persoon sterk. Minder kracht betekent minder spiermassa. Een onderhoudsroutine is alles wat nodig is om vet te verbranden zonder spieren te verliezen. Minder herhalingen en / of minder trainingen per week helpen de vetvrije massa te behouden.

Eet goed

Eet het juiste voedsel en eet op het juiste moment. Elke oefening, of deze nu groter of dunner wordt, heeft brandstof en voeding nodig. Brandstof is voor energie, voeding is voor wederopbouw.

Begin met het consumeren van gelijke hoeveelheden proteïne en koolhydraten, ongeveer 0,25 gram per 0,50 gram van uw lichaamsgewicht, in de vorm van echt vast voedsel anderhalf tot een half uur voor het sporten.

Weinig tijd?

Gebruik dezelfde verhoudingen en hoeveelheden van macronutriënten, maar dan van een shake of eiwitrepen dat snel en gemakkelijk te verteren is, een half uur of minder voordat je naar de sportschool gaat.

Top 3 Best beoordeelde Eiwitrepen

Houd er rekening mee dat een te groot calorietekort de voortgang negatief kan beïnvloeden. Consumeer meer calorieën op krachttraining dagen en minder calorieën op rustdagen. Iets om te onthouden is dat de eiwitconsumptie elke dag van de week op peil moet blijven. Koolhydraten en vet kunnen min of meer worden gegeten afhankelijk van de trainingsintensiteit.

Geef het dieet af en toe rust

Ongeacht de mogelijke voordelen voor iemands lichaam, de voorkeurstoestand van het lichaam is niet die van een calorietekort. Een korte pauze, één tot twee weken van de calorie-inname zonder onderhoud zorgt niet alleen voor mentale en emotionele uitstel van honger, maar helpt het lichaam ook weer op weg te helpen voor optimale prestaties en herstel.

Focus op krachttraining

Veel sporters die de lichaamssamenstelling proberen te verbeteren, doen vaak aan cardio training. Cardio (vooral te veel cardio) kan schadelijke effecten veroorzaken, spiervezels en zenuwstelsel overbelasten, en kan na een zware training het herstelvermogen verminderen. Cardio training kan het gewicht en de spieren verminderen, maar vergeleken met de voordelen van krachttraining en spiermassa wegen de nadelen meestal op tegen de voordelen.

Voeding voor en na het sporten

Zorg ervoor dat uw voeding voor en na de training en suppletie is genageld. Consumeer 20 – 40 g eiwit 1-2 uur voor en na de training.