Wat komt eerst?: Cardio of krachttraining?

2

Een van de meest gestelde vragen voor fitnessprofessionals komt neer op de indeling van de oefeningen. Veel mensen vragen zich af wanneer ze moeten rekken, wanneer ze cardio moeten doen en wanneer ze cardio moeten doen. De meeste mensen doen hun cardio voordat ze aan krachttraining doen, maar is dit de juiste manier om uw trainingsroutine te volgen? Veel experts zijn verdeeld over de kwestie, maar we willen tot de waarheid komen. Wanneer je een training plant in een nabijgelegen sportschool voor een dag met zowel cardio als gewichten, welke moet er dan eerst komen? Veel mensen vragen zich af of de volgorde er zelfs toe doet, het blijkt dat dat heel erg is. Het blijkt ook dat je persoonlijke voorkeuren ook van belang zijn, aangezien de volgorde waarin je je routine volgt, afhangt van de resultaten die je wenst.

Is je doel om vet te verbranden en gewicht te verliezen?

Als je je wilt concentreren op afvallen en vet verbranden, dan is het eigenlijk het beste om je dagen op te splitsen. Je zult voor elk van deze oefeningen volledige energie willen hebben, omdat beide nodig zijn om vet te verliezen naar beste vermogen van je lichaam. Wissel je cardio-dagen af met je krachttraining om de beste resultaten te zien. Als je echter een dag hebt waarop je beide moet doen, of gewoon beide op dezelfde dag gedaan wilt krijgen, dan moet je eerst krachttraining doen voordat je cardio doet.

Hoe meer spieren in je lichaam, hoe meer calorieën je lichaam verbrandt, zelfs als je in rust bent. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat het wordt opgenomen in het oefenprogramma. Omdat het opbouwen van spieren zeer effectief is voor het verbranden van vet en het verhogen van het metabolisme, moet 100% van de energie van je lichaam worden gebruikt voor krachttraining voordat je aan cardio training begint. Cardio training is echter nog steeds belangrijk omdat het meer calorieën verbrandt.

Gerelateerd: Alles wat je moet weten over cardio training

Als je doel is om het uithoudingsvermogen te vergroten?

cardio

Als het je doel is om sneller te worden en uithoudingsvermogen te krijgen, dan is de beste optie om eerst cardio oefening te doen. Studies hebben aangetoond dat als je na een krachttraining cardio doet, je hartslag hoger zal zijn en je zult merken dat cardio oefening moeilijker wordt; hierdoor kunt je je volledige potentieel niet bereiken.

Wil je sterker worden?

krachttraining

Wil je spieren opbouwen en sterker worden, doe dan eerst aan krachttraining. De reden is dat je al je energie nodig hebt om ervoor te zorgen dat je genoeg kracht hebt bij het doen van krachttraining. Wanneer je energieopslag uitgeput is tijdens krachttraining na een cardio training, zal je niet veel kracht hebben om spieren op te bouwen.

Als je doelen worden gecombineerd en je algehele gezondheid wilt

Als je gewoon je algehele conditie en gezondheid wilt behouden of opbouwen, dan is het oké om je routines te doen in de volgorde die het beste bij je past. Het enige dat telt, is dat je aan het trainen bent.

House Of Nutrition - Sportvoeding en Fitnessaccessoires

2 REACTIES

  • Dag Sem,

   Je word sterker door goed te eten en door goed te trainen. Als je een goed uitgebalanceerde voedings en trainingsschema hebt kan je het lang volhouden. Zie onze andere blogs over calorieen berekenen. En over krachttraining. Als je meer vragen hebt stel ze gerust.

   Met vriendelijke groet,

   Team Fitnessinformatie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here